MORGAN FREEMAN

THE FREEMAN FOUR – the Meeting of Minds.
Thomas Jefferson, John F. Kennedy, Barack Obama & Martin Luther King on Morgan FREEMAN. Fire store malerier, hver 90 cm x 135 cm, komplet med store, ornamenterede, lakerede dobbeltrammer af træ. Olie på lærred. 2014. Salg er en mulighed, eller udlån.

En farvesymfonisk kommentar til nutidens sekulære samfund.
En hyldest til Human Design; ens, men forskellige.
En hyldest til den menneskelige, personlige frihed – uafhængig af farve, race, opdragelse, mental kapacitet eller størrelse.
Fri (til at være) mand, kvinde, høj, lav, ung, gammel.
Frihed til blot ”at være”.

Et gyldent shout-out for passion, livsglæde og personlig styrke. Den håndskrevne tekst er den Amerikanske Uafhængighedserklæring, 4. juli 1776.

Et azurblåt ønske om fri kommunikation. På alle planer. På alle niveauer. Den håndskrevne tekst er John F. Kennedy’s indsættelsestale, “Spørg ikke, hvad dit land kan gøre for dig – spørg, hvad du kan gøre for dit land.”  20. januar 1961.

Et midnatsblåt håb om selvtillid, visdom, power og autoritet. Teksten er fra Barack Obamas tale til Chicago i 2013: “Det er svære udfordringer vi står overfor. Ingen af de løsninger, vi tilbyder, vil være perfekte, men perfektion har aldrig været vores mål. Vores mål har været at forsøge at gøre den forskel, vi kan.”

Farven lilla, en symbolsk reference til den epistolære roman Farven Lilla fra 1982 af den amerikanske forfatter Alice Walker, som vandt Pulitzer-prisen og som sidenhen blev tilpasset film, musicals og kom på BBC’s ”100 Novels that shaped the world” – liste.
Teksten er Pastor Martin Luther King’s legendariske tale “I have a Dream” fra 1963.
”Jeg har en drøm … at en dag skal hver en dal blive ophøjet, hver en bakke og hvert et bjerg blive sænket, de ujævne steder blive gjort jævne, og de krogede steder blive gjort lige, … Endelig fri. //: endelig er vi frie.”